Elk Vietnamees kind droomt van een geweldige Tết Trung Thu met zijn of haar eigen felverlichte lantaarn en een buik vol mooncakes. Tết Trung Thu of Mid-herfstfestival, staat in Vietnam ook bekend als het “Kinderfestival”. Dit jaar werd het Mid-herfstfestival gevierd op 25 september in Klein Zwitserland te Elsene.

We konden er een standje opzetten en onder meer koffie en thee verkopen. Dat heeft ons ruim 200 € opgeleverd.

Met eerdere schenkingen hebben we een budget van zo’n 600 € beschikbaar. Daarmee zijn we vanaf oktober begonnen met het ondersteunen van twee kinderen voor een jaar met een bijdrage van 20 € per kind per maand.

Deze twee kinderen zijn zus (8 jr) en broer (6jr) die hun vader verloren bij een verkeersongeval. Hun moeder liet hen achter bij de oma. Die had intussen haar huis al had verkocht om alle ziekenhuiskosten te betalen in een poging het leven van de vader van de kinderen te redden, maar zonder succes. Vandaag geeft een familielid hen onderdak.
Wij hebben hen uitgekozen en we helpen de oma en deze twee kinderen een handje om op school te blijven en ondersteunen ze een beetje in hun dagelijks leven.

Voor hen dus ook een beetje Tết Trung Thu dit jaar.
Bedankt allemaal voor jullie hulp en steun!

Van Anh (grote zus 8 jaar) en Tuan Phong (kleine broer 6 jaar)
100.00 vnd, dat is zo’n 40 € voor de beide kinderen
Friends for Vietnamese kids in Elsene